POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

 

Prezenta Politică de Confidențialitate reglementează modalitatea în care datele cu caracter personal pe care ALTMARKT le colectează de la UTILIZATORII sau CLIENȚII săi persoane fizice, inclusiv datele cu caracter personal ale reprezentanților companiilor partenere, sau datele pe care aceștia le furnizează, vor fi prelucrate de către ALTMARKT. Definițiile din cadrul documentului Termeni și Condiții se aplică deopotrivă și prezentei Politici de confidențialitate.

 

Utilizând în continuare SITE-ul, înțelegeți că navigarea pe pagina/paginile web ale ALTMARKT și respectiv interacțiunea cu produsele și/sau cu serviciile Companiei presupune solicitarea anumitor date cu caracter personal care vă aparțin, iar refuzul de a ne oferi aceste date poate rezulta în imposibilitatea de a comercializa și respectiv livra către dumneavoastră produsele comercializate pe SITE.

 

Astfel, vă oferim informații transparente cu privire la datele personale pe care le colectăm și la modul în care folosim datele dumneavoastră personale și vă informăm totodată despre drepturile dumneavoastră în calitate de persoane vizate și despre modul în care vă puteți exercita aceste drepturi.

 

Înainte de a ne oferi date cu caracter personal prin accesarea SITE-ului, vi se va solicita consimțământul pentru unele dintre activitățile de prelucrare ale datelor dumneavoastră personale desfășurate de ALTMARKT în conformitate cu articolul 3 din prezenta Politică. 

 

Dacă trimiteți către ALTMARKT o solicitare de acces la activitățile de prelucrare ale datelor dumneavoastră personale pentru a primi informații, vă rugăm să aveți în vedere că, din cauza procesării continue a datelor dumneavoastră personale și luând în considerare rutina stabilită în sistemele noastre informatice pentru ștergerea informațiilor prelucrate în condițiile Politicii de retenție (stocare) a datelor, ne angajăm să vă menținem datele actualizate și exacte în orice moment. Astfel, această procesare de rutină poate implica modificarea sau ștergerea informațiilor personale pe care le procesăm, după ce ați trimis o solicitare către noi. În acest caz, ALTMARKT va furniza informațiile pe care le deține în momentul transmiterii răspunsului către dumneavoastră, chiar dacă acestea vor fi diferite de informațiile stocate la data trimiterii solicitării. Rețineți că ștergerea datelor dumneavoastră personale este o procedură pe care ALTMARKT ar fi efectuat-o chiar dacă nu ați fi trimis solicitarea.

 

  1. Informații de contact ale entității care realizează activitățile de prelucrare descrise:

 

Societatea Comerciala LACUTIE.CO ONLINE RETAIL S.R.L.

WEBSITE: https://altmarkt.ro/

Adresa: Municipiul Botoșani, Strada BUCOVINA, Nr.15, Scara B, Etaj 2, Ap.6, Județ Botoșani, România;

Telefon: +40748848678 (apel cu tarif normal în rețeaua Orange);

E-mail: support@altmarkt.ro

Prin poștă la adresa susmenționată. 

 

  1. Colectarea, stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Stocăm și prelucrăm date personale numai în cazurile în care ne-ați furnizat voluntar aceste date, cum ar fi prin plasarea unei comenzi, completarea unui formular de contact, prin abonarea la newsletter-ul companiei sau prin crearea unui cont. Ca urmare a colectării oricărei alte date personale, veți fi informat în prezenta Politică sau în secțiunile web respective despre scopul intenționat al utilizării acestor date și, dacă este necesar, vă vom solicita consimțământul pentru stocarea și procesarea datelor personale. Datele dumneavoastră personale vor fi dezvăluite sau transmise în alt mod doar dacă este necesar pentru punerea în aplicare a contractului, pentru prestarea serviciilor noastre sau pentru obținerea prealabilă a unui acord din partea dumneavoastră.

 

Datele dumneavoastră personale includ informații care ne oferă posibilitatea de a vă identifica direct sau prin combinarea acestor date cu alte informații, spre exemplu numele dumneavoastră, numărul de telefon, numărul de client alocat, numărul de comandă sau adresa dumneavoastră de e-mail. Toate informațiile care nu pot fi utilizate pentru a vă identifica, inclusiv dacă sunt combinate cu alte informații, sunt clasificate ca nefiind date cu caracter personal.

 

 

 

  1. ALTMARKT colectează date cu caracter personal, ale UTILIZATORILOR sau CLIENȚILOR persoane fizice, în următoarele scopuri:

 

- ne asigurăm că SITE-ul și secțiunile acestuia sunt relevante pentru nevoile CLIENȚILOR noștri;

- pentru afișarea produselor comercializate și serviciile aferente acestora;

- publicarea conținutului accesibil CLIENȚILOR noștri în raport cu preferințele acestora;

- informațiile despre CONTUL înregistrat pe SITE-ul companiei, pentru a permite accesul cu ușurință la CONȚINUT, fără a fi necesară crearea unui cont și a vă recomanda produse;

- pentru a detecta potențiale tentative de fraudă, a ne asigura că îndepliniți criteriul obligatoriu de vârstă și a vă afișa produsele pe care doriți să le vedeți mai întâi;

- în scopul executării unui contract la distanță încheiat cu dumneavoastră (în special pentru a vă livra produsele comandate, transmitem mesaje tip SMS pentru a vă informa cu privire la sosirea comenzii și respectiv pentru a vă informa cu privire la produsele sau promoțiile noastre precum și ultimele noutăți despre produse și oferte, prin e-mail sau poștă, însă pentru acestea din urmă numai cu acordul dumneavoastră expres), pentru aceste scopuri vă prelucrăm numele și alte informații de contact cum ar fi adresa de domiciliu, livrare sau facturare, număr de telefon personal și adresa de e-mail; 

- limitarea accesului la anumite secțiuni ale SITE-ului, după caz;

- participarea la un concurs sau o campanie de promovare sponsorizată sau organizată de ALTMARKT sau de către un terț în numele nostru;

- transmiterea corespondenței, încheierea contractelor la distanță și livrarea produselor comandate precum și pentru încasarea sumelor achitate de dumneavoastră pentru produsele comandate și livrate ca urmare a executării unui contract la distanță încheiat cu CLIENȚII și a preveni eventualele fraude prin detectarea comportamentului fraudulos sau de natură a prejudicia compania sau interesele altor CLIENȚI;

- colectarea informațiilor despre achizițiile efectuate, a produselor salvate (în coșul de cumpărături) și istoricul comenzilor plasate, inclusiv istoricul interacțiunilor avute cu conținutul website-ului nostru, în scopul menținerii contactului cu CLIENȚII și în scopul detectării și prevenirii comportamentelor neadecvate de pe website, de natură a prejudicia CLIENȚII sau activitatea companiei;

- pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul pe SITE, respectiv modul în care utilizați SITE-ul pentru afișarea celei mai potrivite selecții de produse în raport cu preferințele dumneavoastră;

- folosim în cadrul SITE-ului fișiere cookies, stocând astfel temporar date cu caracter personal, pentru a îmbunătăți securitatea accesului și a traficului pe website, precum și pentru a adapta serviciile oferite, pentru a veni în întâmpinarea CLIENȚILOR noștri.

 

  1. Datele cu caracter personal pe care le utilizăm și temeiul legal al prelucrării

 

ALTMARKT vă oferă o gamă variată de produse pe care le puteți accesa în diferite moduri. Fie că doriți să ne contactați online, prin telefon sau în orice alt mod aflat la dispoziția dumneavoastră, date personale și informații vă sunt solicitate de către ALTMARKT sau sunt transmise de către dumneavoastră. În cele mai multe dintre cazuri, aceste date sunt acordate de către dumneavoastră atunci când utilizați serviciile noastre, spre exemplu atunci când vă înregistrați prin crearea unui cont pe website sau când plasați o comandă fără a opta pentru crearea unui cont (ca „vizitator”), ori atunci când introduceți adresa de e-mail în cadrul procesului de plasare al comenzii, pentru abonarea la e-mailurile cu caracter comercial, sau adresa poștală pentru livrare.

 

Primim de asemenea informații tehnice despre dispozitivul de pe care accesați website-ul sau date de acces cum ar fi locația geografică, obținute în mod automat în momentul în care interacționați cu serviciile noastre. Colectăm astfel informații pe care le utilizăm în scopuri de analiză și studiu pentru evaluarea activității noastre comerciale. De asemenea, este posibil să primim informații despre dumneavoastră de la terțe părți, parteneri ai ALTMARKT, cum ar fi companii de promovare a serviciilor noastre în raport cu un grup țintă, de realizare a unor sondaje de opinie, sau informații transmise sau obținute de la procesatorul de plăți partener în legătură cu o tranzacție efectuată de dumneavoastră pe SITE.

 

În relație cu ALTMARKT, vă solicităm să ne acordați anumite informații specifice, iar dumneavoastră puteți refuza transmiterea acestor informații, pentru că dumneavoastră decideți ce informații ne acordați. Totuși, în cazul în care refuzați acordarea unora dintre informațiile solicitate, putem fi puși în imposibilitatea de a vă oferi în mod optim serviciile solicitate. Spre exemplu, nu vă putem livra coletul fără a ne transmite adresa de livrare și respectiv informațiile de contact pentru a vă ține la curent cu privire la statusul comenzii dumneavoastră. În cazul în care o anumită informație este solicitată în mod obligatoriu pentru realizarea unui anumit serviciu, vă vom informa prin calificarea respectivei informații ca fiind «obligatorie». Informațiile obligatorii sunt de regulă numele și adresa de e-mail, care vor constitui și informații de înregistrare (log-in) pe website. Alte informații cu caracter obligatoriu pot fi solicitate de asemenea pentru a accesa servicii personalizate sau gratuite, cum ar fi data nașterii - spre exemplu cu ocazia zilei de naștere a unui CLIENT sau ofertarea către acesta a unor produse specifice vârstei și intereselor dumneavoastră.

 

Prelucrăm următoarele categorii de date cu caracter personal:

 

Date necesare pentru prestarea serviciilor – nume, prenume, adresă domiciliu, data nașterii. Temeiul legal al acestei prelucrări îl reprezintă executarea contractului la distanță încheiat între părți, sau pentru a realiza demersurile necesare pentru procesarea comenzii plasate;

 

Date de profil – nume și prenume, datele de contact, preferințele dumneavoastră prin analiza datelor de trafic, spre exemplu în legătură cu produsele vizualizate, accesate, tipul de produs selectate sau gramajul, precum și orice date adăugate voluntar de dumneavoastră în coșul de cumpărături sau doriți să utilizați contul dumneavoastră de CLIENT pentru a accesa servicii care necesită informații adiționale în mod obligatoriu. Temeiul legal al acestei prelucrări îl reprezintă executarea contractului la distanță încheiat între părți sau pentru realizarea demersurilor necesare pentru procesarea comenzii plasate;  

 

Date de contact – email, număr de telefon (mobil, fix sau ambele), adresă sau date despre profilul utilizat într-o anumită rețea sociala (spre exemplu dacă ne contactați prin intermediul platformei Facebook, primim informații despre ID-ul dumneavoastră de Facebook). Dacă ne contactați colectăm datele dumneavoastră de contact, în funcție de mijloacele de contact utilizate în relație cu ALTMARKT (număr de telefon sau e-mail). Temeiul legal al acestei prelucrări îl reprezintă executarea contractului la distanță încheiat între părți sau pentru a realiza demersurile necesare pentru procesarea comenzii plasate; 

 

Date privind vârsta – având în vedere ca pot fi achiziționate de pe website produse alcoolice, conform Legii nr. 61/199 și interdicția legală de a comercializa astfel de produse minorilor (copii cu vârsta împlinită până la 18 ani), prelucrăm informații despre data nașterii sau solicităm confirmarea vârstei minime obligatorii la momentul înregistrării pe website prin crearea unui CONT sau la momentul accesării unui produs alcoolic. Temeiul legal al acestei prelucrări îl reprezintă îndeplinirea unei obligații legale care ne revine, în calitate de Operator de date cu caracter personal;

 

Date despre comportamentul dumneavoastră în calitate de CLIENT – date provenite din activitatea online (pe internet) respectiv achiziții online limitate la activitatea pe SITE-ul nostru, detalii despre produsele comandate (denumire, tip, preț și după caz, gramaj), informații despre modul de efectuare al plății, mesaje transmise în legătură cu achiziția realizată (informări despre intenția de retur, reclamații, retragere din contract sau alte mesaje transmise către ALTMARKT), statusul livrării și al plaților realizate, statusul procesării returului și informații primite de la prestatori de servicii parteneri implicați în realizarea contractului (spre exemplu firma de curierat care livrează coletul comandat de dumneavoastră). Temeiul legal al acestei prelucrări îl reprezintă executarea contractului la distanță încheiat între părți sau pentru a realiza demersurile necesare pentru procesarea comenzii plasate; 

 

Date despre campanii și studii – numele dumneavoastră și adresa de e-mail sunt solicitate de regulă în cazul în care participați la o campanie sau la un concurs cu premii organizat de ALTMARKT pentru a vă informa în cazul în care ați câștigat unul dintre premii sau a ne asigura ca fiecare participant este parte din respectiva campanie sau respectivul concurs. Prelucrăm aceste informații necesare în scopul manifestării interesului nostru legitim de a promova și îmbunătăți serviciile, astfel încât drepturile și libertățile dumneavoastră să nu fie îngrădite. Dacă participați la un concurs cu premii sau o campanie organizată de ALTMARKT, vă solicitam date cu caracter personal pentru realizarea studiilor de satisfacție ale clienților noștri în vederea realizării unor analize de piață (spre exemplu, în cazul în care participați la o campanie în care un partener al nostru care acordă premiul pus în joc, solicită informații despre dumneavoastră pentru a vă acorda premiul respectiv, însă în astfel de cazuri, vă vom informa punctual în cadrul regulamentului de concurs sau a termenilor și condițiilor aplicabile campaniei cu privire la informațiile solicitate și cum sunt aceste informații utilizate).  

 

Date digitale – adresa IP, website-uri și pagini personale în rețele de social media (Facebook, Instagram), aplicații utilizate sau localizarea geografică din care accesați serviciile noastre, precum și alte date și informații publice disponibile pe internet. Temeiul legal al prelucrării este interesul nostru legitim pentru dezvoltarea continuă a funcționalităților website-ului nostru pentru a vă oferi produse și servicii relevante. Când accesați servicii prin intermediul internetului sau al serviciilor mobile, date și informații tehnice vor fi procesate în mod inevitabil, pentru a vă oferi conținutul și funcționalitățile pe care le punem la dispoziție afișându-le pe dispozitivul dumneavoastră electronic (smartphone, tabletă, laptop). Aceste date sunt procesate de fiecare dată când accesați servicii prin intermediul internetului, indiferent cine este operatorul.

 

Mesaje în scop de Marketing – nume și prenume, adresa de e-mail, număr de telefon mobil, pe care le utilizăm pentru a vă informa în timp real cu privire la produsele, campaniile și promoțiile noastre. Aceste comunicări vor fi transmise numai în măsura în care ne-ați oferit în mod explicit aceste informații în scop de marketing (spre exemplu introducerea voluntară a adresei de e-mail urmată de confirmarea acesteia, pentru a primi comunicări cu conținut comercial din partea ALTMARKT sau a partenerului nostru de e-mail marketing), ori cu consimțământul dumneavoastră prealabil. Temeiul legal al acestei prelucrării informațiilor în scop de marketing îl reprezintă interesul nostru legitim de a promova produsele si serviciile companiei pentru a vă oferi o gamă variantă de produse de calitate însoțite de servicii de încredere.  Aveți posibilitatea de a opri sau de a restricționa primirea mesajelor comerciale din partea ALTMARKT în orice moment, fie prin accesarea setărilor din contul dumneavoastră de CLIENT, prin apăsarea linkului „dezabonare” sau prin contactarea departamentului nostru de relații cu clienții. După ce ați realizat acest demers, vom actualiza informația în profilul dumneavoastră pentru a ne asigura că nu veți mai primi comunicări comerciale din partea ALTMARKT. Totuși, vă rugam să aveți în vedere că ALTMARKT este interconectat cu o rețea complexă de servicii, fiind necesare câteva zile până când sistemele noastre vor fi actualizate în totalitate, astfel că în tot acest timp puteți primi în continuare mesaje din partea noastră în timp ce procesăm solicitarea de dezabonare sau restricționare a acestui serviciu. Dezabonarea de la primirea mesajelor transmise în scop de marketing sau restricționarea acestora nu înseamnă că nu veți primi în continuare mesaje în legătură cu procesarea comenzilor sau statusul livrării acestora. 

 

Date personale provenite din mesaje, sau conținut în urma unei conversații purtate cu ALTMARKT - comunicările realizate de dumneavoastră prin intermediul telefonului, poștă, contul unei rețele de socializare, formulare de contact existente pe website sau alte mijloace de comunicare, colectăm și stocăm conținutul acestor mesaje. Temeiul legal al acestei prelucrări îl reprezintă executarea contractului la distanță încheiat între părți sau pentru a realiza demersurile necesare pentru procesarea comenzii plasate. Aceste mesaje pot fi înaintate către departamentul responsabil pentru rezolvarea solicitării transmise în atenția ALTMARKT, iar dacă utilizăm aceste informații în relație cu alți parteneri (spre exemplu pentru a transmite opinia dumneavoastră cu privire la un produs achiziționat), aveți opțiunea de a restricționa utilizarea anumitor informații indicând exact datele pe care le putem face cunoscute, iar în acest caz, nu vom transmite informația către partenerul nostru sau o vom face fără a transmite datele dumneavoastră cu caracter personal.

 

La aceasta dată, nu vom înregistra convorbirile telefonice purtate cu reprezentanți ai Alt_Markt.


reCAPTCHA

Folosim serviciul reCAPTCHA de la Google Inc. (Google) pentru a vă proteja solicitarea realizată ca urmare a completării formularului de înregistrare a unui CONT de CLIENT. Interogarea servește pentru a diferenția dacă intrarea este realizată de o ființă umană sau este utilizată greșit prin prelucrare automată și mecanică. Interogarea presupune trimiterea adresei IP și a altor date solicitate de Google pentru serviciul de validare reCAPTCHA către Google. În acest scop, solicitarea dumneavoastră de acces la website-ul nostru prin crearea unui CONT va fi transmisă către Google și utilizată in vederea realizări acestei validări. Cu toate acestea, Google va micșora în prealabil adresele IP ale utilizatorilor din statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state semnatare ale Acordului privind Spațiul Economic European. Adresa IP completă va fi transmisă doar către un server Google din SUA și prescurtată a nivelul companiei în cazuri excepționale. Google va utiliza aceste informații în numele operatorului acestui website pentru a evalua utilizarea acestui serviciu. Adresa IP transmisă de browserul dumneavoastră ca parte a reCAPTCHA nu va fi contopită cu alte date Google. Diferitele reglementări de protecție a datelor ale companiei Google se aplică acestor date. Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați Politica de confidențialitate Google.

 

Nu trebuie să ne acordați date personale, dar dacă nu o faceți, este posibil să nu puteți achiziționa produse de pe SITE-ul nostru și este puțin probabil să beneficiați de o experiență optimă în relație cu ALTMARKT. Neacordarea datelor este alegerea dumneavoastră și noi respectăm această alegere.

 

De asemenea, în măsura în care volumul datelor prelucrate va deveni considerabil, avem în vedere implementarea unor soluții de securitate pentru anonimizarea și agregarea datelor dumneavoastră personale (astfel încât acestea să nu vă identifice) și pentru a le folosi în scopuri precum testarea sistemelor noastre informatice, cercetarea și analiza datelor, îmbunătățirea funcționalităților SITE-ului și dezvoltarea de noi produse și servicii. Masurile de securitate pot fi implementate în relație cu terțe părți. 

 

  1. Principiile de prelucrare a datelor personale

 

Respectăm principiile de prelucrare si de protecție a datelor astfel, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi:

  • prelucrate în mod legal, corect și transparent;
  • colectate numai pentru un scop valid pe care l-am explicat în mod clar și care nu sunt folosite într-un mod incompatibil cu acest scop;
  • relevante pentru scopul pe care vi l-am comunicat și limitat numai la acele scopuri;
  • corecte și actualizate;
  • nu vor fi păstrate mai mult decât este necesar pentru scopurile descrise;
  • stocate în siguranță.

 

  1. Cum obținem aceste date:

 

Direct de la dumneavoastră:

  • După înregistrarea pe SITE prin crearea unui CONT;
  • După ce ați completat formularele cu câmpuri predefinite disponibile pe SITE în vederea contactării ALTMARKT sau a inițierii unui contact utilizând informațiile disponibile în secțiunea „Contact” sau informațiile existente pe pagina companiei din rețelele de socializare (Facebook, Instagram) sau prin contul de client Amazon, ori prin abonarea la newsletter;
  • După interacțiunea dumneavoastră telefonică cu reprezentanți ai companiei sau prin intermediul poștei electronice (e-mail);
  • Prin comandarea produselor noastre cu sau fără crearea unui CONT.

  

  1. Către cine transmitem datele dumneavoastră personale și rezultatele activităților noastre de prelucrare (rapoarte, liste, etc.):

 

Furnizorii noștri

Dezvăluim/transmitem informații furnizorilor noștri pentru a asigura prelucrarea datelor dumneavoastră personale în deplină siguranță și pentru a ne reprezenta în comunicările de marketing pe care le purtăm cu dumneavoastră, pentru a vă furniza conținutul SITE-ului, a afișa produsele comercializate și a vă oferi mijloace de efectuare a plații acestora precum și a vă livra produsele.

 

În orice caz, dezvăluim/transmitem datele dumneavoastră personale sau informații despre aceste date, dacă este necesar, în formatul care ne este solicitat și care corespunde scopurilor descrise în prezenta Politică de Confidențialitate și numai partenerilor noștri contractuali cu care am încheiat acorduri de prelucrare a datelor dumneavoastră personale și care garantează protecția datelor dumneavoastră personale, a drepturilor și libertăților garantate în raport cu legislația aplicabilă. Lista actualizată a partenerilor contractuali, în relație cu care ALTMARKT prelucrează datele dumneavoastră personale poate fi transmisă la cerere prin e-mail sau fizic, prin poștă, utilizând datele de contact puse la dispoziție la articolul 1 din prezenta Politică.  

 

Partenerii noștri contractuali care realizează activitățile de livrare a produselor comandate de dumneavoastră pe SITE, vă pot solicita cartea de identitate pentru a realiza identificarea persoanei care preia coletul cu persoana care trebuie să primească produsul livrat. Compania de curierat care vă solicită cartea de identitate sau un act de identificare are dreptul de a solicita acest document prin Legea care reglementează activitățile de curierat și servicii poștale la nivel național, așadar nu este o cerință a companiei ALTMARKT.

 

Tranzacțiile realizate folosind plata cu cardul pe SITE sunt explicate mai jos:

 

ALTMARKT nu prelucrează în niciun fel informațiile de pe cardul dumneavoastră de credit sau de debit cu care efectuați TRANZACȚII pe SITE. Punem la dispoziția dumneavoastră modalități utilizate frecvent ca mijloace de plată disponibile în mediul online, oferindu-vă posibilitatea de a realiza plăți online în avans, pentru produsele dorite. Colectăm informații în legătură cu plata realizată astfel cum aceste informații sunt puse la dispoziția ALTMARKT de către CLIENT în cursul desfășurării unui contract. Putem primi și alte informații în legătură cu o plată realizată, de la procesatorul de plăți partener cu care colaborăm pentru a duce la îndeplinire o tranzacție sau pentru a verifica bonitatea financiară a clienților noștri.

Detaliile unei tranzacții pot să includă :

  • Adresa de facturare;
  • Modalitatea de plată pentru care ați optat;
  • Contul IBAN utilizat pentru realizarea tranzacției;
  • Detaliile cardului de credit sau de debit utilizat.

Pasul I: ALTMARKT asigură realizarea cu succes a plății efectuate de dumneavoastră pe SITE prin legătura directă oferită în platforma de tranzacționare a Procesatorul de plăți partener, către care sunt în mod direct transmise informațiile despre tranzacția intenționată și despre cardul de pe care această tranzacție se dorește a fi realizată către Procesatorul de plăți, respectiv în platformă); 

Pasul II: Procesatorul de plăți trimite plata către Brandul Cardului (VISA, MasterCard, etc.); 

Pasul III: Brandul Cardului stabilește anumite reguli de plată aplicabile companiilor, cum ar fi numărul de rate în care plata este realizată și conectează sistemul informatic al achizitorului cu Banca Emitentă a cardului. 

Pasul IV: În cele din urmă, Brandul Cardului trimite informațiile despre plată către Banca Emitentă a cardului iar aceasta din urmă realizează o identificare a disponibilului de pe contul atașat acestui card și apoi autorizează sau respinge plata.

 

Dezvăluim/transmitem datele dumneavoastră personale sau informații despre aceste date numai dacă este necesar, în formatul care este solicitat și care corespunde scopurilor descrise în prezenta Politică de confidențialitate, numai partenerilor noștri contractuali cu care am încheiat acorduri de prelucrare a datelor dumneavoastră personale și care garantează protecția acestor date personale, a drepturilor și libertăților garantate în raport cu datele dumneavoastră personale. Suntem de asemenea, obligați în unele cazuri, să dezvăluim autorităților publice (de exemplu, autorități cu atribuții de investigare a fraudelor, administrația financiară, Autoritatea Națională Privind Protecția Consumatorilor, autorități de supraveghere financiară, etc.), datele dumneavoastră personale sau informații despre activitățile de prelucrare pe care le desfășurăm, însă numai pentru a ne conforma unor obligații legale bine definite.

 

8. Legalitatea prelucrării datelor personale

 

ALTMARKT este responsabilă pentru activitățile de prelucrare a datelor personale care vă aparțin pe întreaga durată a relației comerciale dintre dumneavoastră și companie. Respectăm principiile de prelucrare instituite în cadrul Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR) și integrăm aceste principii în procesele interne ale companiei și în practicile noastre comerciale.

 

Activitățile de prelucrare realizate de către ALTMARKT sunt necesare pentru executarea contractelor la care CLIENTUL este parte sau sunt necesare pentru inițierea demersurilor pentru încheierea unui contract, la solicitarea expresă a CLIENTULUI. De asemenea, activitățile de prelucrare sunt realizate de companie în scopul interesului comercial al acesteia, respectiv acela de a comercializa produse pe internet (online) în conformitate cu legislația aplicabilă în materie.   

Activitățile de Marketing desfășurate (promoții și campanii de prezentare a produselor companiei, activități de profilare în scop de marketing) indiferent de mijloacele de desfășurare a acestora, sunt realizate de către companie exclusiv prin obținerea consimțământului prealabil al CLIENTULUI. 

 9. Unde vă prelucrăm datele?

 

Pentru a ne desfășura activitatea, vă prelucrăm datele cu caracter personal în conformitate cu condițiile prezentate în această Politică. Vă prelucrăm datele cu caracter personal la nivel național, respectiv în România unde compania LACUTIE.CO ONLINE RETAIL S.R.L. care deține și administrează website-ul ALTMARKT își are sediul social și își desfășoară activitatea comercială, în Irlanda unde Google și Facebook au localizate servere.

 

De asemenea, având în vedere că magazinul online administrat sub denumirea ALTMARKT este dezvoltat pe platforma Shopify Inc. care relaționează cu state din întreaga lume, localizată în Ottawa, Ontario, Canada care este o țară declarată adecvată din punct de vedere al protecției datelor conform GDPR de către Comisia Europeană, iar datele cetățenilor europeni sunt transferate la nivelul companiei Shopify International Ltd. din Dublin, Irlanda.

 

În cazul în care prestatorii noștri vă prelucrează datele cu caracter personal în țări care nu oferă un nivel suficient de protecție a drepturilor dumneavoastră, evaluăm cu atenție toate circumstanțele și ne asigurăm că au fost introduse garanții adecvate, astfel încât drepturile dumneavoastră să nu fie în niciun fel încălcate. În cazurile în care vă prelucrăm datele în afara Spațiului Economic European, ne asigurăm prin instrumente juridice permisibile, conform legislațiilor aplicabile și verificăm în mod regulat nivelul de securitate pus la dispoziție de prestatorii noștri cu privire la datele cu caracter personal prelucrate în numele nostru. Ne asigurăm că aveți la dispoziție mijloacele necesare pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră si ca protejăm drepturile și libertățile dumneavoastră.

 

  1. Prelucrarea datelor candidaților în vederea ocupării locurilor de muncă disponibile în cadrul ALTMARKT

 

Date personale înseamnă orice informație care vă identifică sau care ar putea fi utilizată pentru a vă identifica.

  

Prelucrăm datele candidaților care aplică la locurile de muncă disponibile în cadrul companiei în scop legitim în vederea încheierii unui contract de muncă. Ne asigurăm că procesăm numai datele dumneavoastră personale care sunt strict necesare scopului declarat.

 

În scopul selecției și recrutării, putem procesa următoarele categorii de date personale în funcție de scopul urmărit:

 

Date de identificare - numele, prenumele, adresă, numărul de asigurare național, numărul documentului de identificare, fotografia etc.

Datele de contact - adresă de e-mail, numărul de telefon, adresă etc.

Date despre viață profesională - angajator, experiență, poziție, salariu, educație etc.

Precizăm că pentru anumite funcții care presupun gestiunea bunurilor companiei (în special gestionarea banilor), compania poate solicita prezentarea unui cazier judiciar fără a stoca datele personale din document și fără a reține acest document în arhiva acesteia. 

Datele digitale - cookie-uri, adrese IP, site-uri web și activități de rețele sociale și alte date public disponibile pe Internet etc., dacă accesați SITE-ul nostru;

Categorii speciale de date (date sensibile) - date cu caracter personal care dezvăluie originea rasială sau etnică, calitatea de membru al sindicatelor, date privind starea de sănătate pentru realizarea controlului de medicina muncii.

 

Cum colectăm datele?

 

Direct de la dumneavoastră:

  • În procesul de selecție și recrutare sau prin transmiterea de către dumneavoastră a CV-ului pe adresa de mail support@altmarkt.ro sau prin platformele de recrutare ale partenerilor noștri contractuali.

 

Din alte surse:

  • Prin recomandare;
  • Companie externă în scopul evaluării adecvării candidatului în timpul procesului de recrutare;
  • Sănătatea și securitatea în muncă sau alți furnizori de servicii de securitate la locul de muncă sau în servicii medicale;
  • De la fostul angajator.

 

Cât timp păstrăm datele dvs.?

Ca regulă generală, păstrăm datele dumneavoastră personale o perioadă necesară pentru a atinge scopul prelucrării acestora, respectiv pe durata procesului de recrutare și selecție care este, în majoritatea cazurilor, inclusiv dacă nu se materializează prin semnarea unui contract individual de muncă, după 3 luni. Atunci când păstrăm datele dumneavoastră personale pentru un alt scop specific, perioada de stocare va fi specificată în Politica de retenție. Consimțământul dumneavoastră va trebui solicitat în cazul în care consideram necesara extinderea perioadei de stocare a datelor peste această perioadă inițială. Toate CV-urile nesolicitate vor fi imediat distruse sau șterse.

11. Drepturile de care dispuneți

  • Înainte de a vă exercita drepturile, trebuie să vă identificăm pentru a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva oricăror tentative frauduloase.
  • Solicitările dumneavoastră privind prelucrarea datelor personale de către ALTMARKT vor fi onorate cât mai curând posibil. Cu privire la procesele noastre interne, vom depune eforturi pentru a livra orice răspuns în legătură cu activitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal care vă aparțin, în termen de cel mult o lună, transmițând un mail la adresa support@altmarkt.ro prin apel telefonic folosind numărul de telefon afișat în secțiunea „Contact” de pe SITE.
  • Aveți dreptul de a primi informații în orice moment, cu privire la scopurile prelucrării datelor dumneavoastră personale, la categorii și surse, la destinatari, la perioadele de stocare a datelor dumneavoastră cu caracter personal și la drepturile dumneavoastră.
  • Aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, având posibilitatea de a vă opune unui proces decizional automat. ALTMARKT nu realizează la această dată procese automatizate de decizie.
  • Aveți dreptul de a accesa datele dumneavoastră cu caracter personal, inclusiv dreptul de a obține o copie a datelor cu caracter personal pe care le prelucrăm.
  • Aveți dreptul de portabilitate (transfer) a datelor pe care ni le-ați furnizat prin crearea contului si completarea informațiilor de livrare și respectiv de facturare sau a datelor pe care le prelucrăm, pe bază consimțământului dumneavoastră și care sunt prelucrate prin mijloace automatizate. Vă vom furniza aceste date într-un fișier având un format securizat, care este prelucrabil electronic, astfel încât să le stocați sau să le divulgați altor prestatori de servicii. Puteți, de asemenea, să ne furnizați datele dumneavoastră, obținute de la alte companii. De asemenea, ne puteți solicita să furnizăm datele dumneavoastră cu caracter personal unui alt operator, cu toate acestea, acest lucru poate fi efectuat atunci când transmiterea datelor este posibilă din punct de vedere tehnic. Întrucât fișierul conține datele dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să stocați aceste date în condiții de siguranță pe dispozitivul dumneavoastră. Astfel, portabilitatea (transferul) datelor va fi realizat în măsura în care sunt îndeplinite condițiile susmenționate, iar procesul de portabilitate de la noi către noul operator indicat este fezabil din punct de vedere tehnic, sau dacă operatorul indicat pentru a primi datele nu refuză portabilitatea. În orice caz, portabilitatea datelor vizează datele pe care le deținem în prezent, fără a include rezultatele prelucrărilor efectuate prin mijloacele noastre și în sistemele companiei, înainte de primirea solicitării de portare.
  • actualizăm datele cu caracter personal, cerându-vă să le revizuiți din când în când și ori de câte ori necesitatea actualizării este prevăzuta de lege. Totuși, dacă descoperiți că unele date sunt incorecte sau inexacte, puteți solicita rectificarea și/sau actualizarea datelor incorecte și completarea datelor incomplete.
  • Puteți rectifica sau completa datele dumneavoastră cu caracter personal contactându-ne și furnizându-ne datele corecte sau suplimentare. Puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră, dacă acuratețea datelor este contestată pentru o perioadă care ne permite să verificăm acuratețea respectivă.
  • Aveți dreptul de a restricționa prelucrarea, ceea ce înseamnă că stocăm datele dumneavoastră personale, dar nu le utilizăm în niciun alt scop.
  • Aveți dreptul de a solicita ștergerea datelor cu caracter personal. Puteți exercita ambele drepturi în temeiul condițiilor prevăzute de lege. Vom evalua solicitarea dumneavoastră de ștergere din punct de vedere al legislației și a procedurilor noastre interne, luând în considerare existența unui contrat aflat în desfășurare și vom acorda un răspuns în scris în termenul agreat, care nu va depăși 30 de zile calendaristice de la data primirii solicitării de ș
  • În cazul în care ați obținut restricționarea prelucrării, veți fi informat(ă) înainte de ridicarea restricționării prelucrării datelor.
  • Aveți dreptul de a ne contacta în orice moment, dacă sunteți de părere că v-au fost încălcate drepturile conferite prin legislația privind protecția a datelor cu caracter personal.
  • Aveți dreptul de a apela la Autoritatea de supraveghere a datelor, respectiv Autoritatea Națională de Supraveghere privind Protecția Datelor cu Caracter Personal, având adresa Bulevardul General Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania, sau la o instanță competentă, dacă sunteți de părere că v-au fost încălcate drepturile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

  1. Cookie-uri

Cookie-urile sunt fișiere text introduse pe calculatorul dumneavoastră, în smartphone sau tabletă, pentru a colecta informații standard de logare pe internet și informații privind conduita dumneavoastră pe SITE. Aceste informații sunt utilizate, spre exemplu, pentru a urmări utilizarea website-ului de către dumneavoastră in vederea redactării unor rapoarte statistice privind activitatea desfășurată pe SITE și pentru a asigura funcționalitățile secțiunilor din SITE pe care le puteți accesa. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a nu accepta cookie-uri.

 

Pentru mai multe informații, vizitați Politica de cookie.

 

  1. Cât timp vă păstrăm datele?

Dacă sunteți reprezentantul partenerului nostru contractual (persoană juridică), avem dreptul și obligația legală de a reține toate datele cu caracter personal necesare, pe care ni le-ați furnizat în scopuri de gestionare a contractului. Vom păstra datele dumneavoastră pe întreaga durată a valabilității contractului și pentru perioada prevăzută de legislația financiar-contabilă, adică minim 5 ani de la încetarea raporturilor juridice dintre companie și client, pentru posibile acțiuni în justiție și alte scopuri expres prevăzute de lege. De asemenea, vă putem prelucra datele și în alte scopuri, iar în acest caz, perioada de păstrare este prevăzută în cadrul Politicii de retenție.

 

14. Cum vă protejăm datele?

Pentru a ne asigura că drepturile și libertățile dumneavoastră nu sunt puse în pericol și că este respectată conformitatea cu legislația și reglementările relevante în domeniul protecției datelor cu caracter personal, implementăm măsuri tehnice și organizaționale corespunzătoare, pentru a asigura un nivel de securitate suficient în vederea prelucrării datelor cu caracter personal. Aceste măsuri constau în instruirea și în testarea regulată a angajaților și a partenerilor noștri, în introducerea de politici și procese relevante, care sunt revizuite și actualizate în mod regulat, sub supravegherea unui consultant in domeniul prelucrării datelor personale. De asemenea, ne asigurăm că îi evaluăm cu atenție pe prestatorii noștri, pentru a asigura furnizarea unui nivel corespunzător de protecție a datelor dumneavoastră cu caracter personal și încheiem cu aceștia acorduri de prelucrare a datelor personale, pentru a ne asigura că fiecare partener contractual care intră în contact sub autoritatea noastră și cu datele dumneavoastră cu caracter personal, realizează activitățile de prelucrare contractate în deplină siguranță și că respectă prevederile legislației în vigoare în materie.      

 

  1. Actualizări

Politica noastră de confidențialitate poate fi modificată din când în când (în general, pentru a respecta legislația și practicile privind protecția datelor). Versiunile actualizate vor fi publicate pe pagina noastră web, iar în măsura în care modificările/completările/actualizările, sunt de natură a va afecta considerabil din punct de vedere juridic, vă notificăm punctual, utilizând mijloacele de contact primite de la dumneavoastră.

 

© ALTMARKT: Iulie 2020